Ultimul Drive test

Drive test cu Suzuki SX4

Am luat la drive-test micul SUV citadin SX4. O masina de nisa a producatorului nipon, construita in Ungaria, alaturi de fratele italian Sedici.

citeste mai mult
 

Ultima stire

S-a deschis Salonul Auto Bucuresti

​Dupa patru ani de absenta a unui salon auto in Romania, miercuri, 5 octombrie, isi deschide portile Salonul Auto Bucuresti & Accesorii (SAB&A), la Romaero Baneasa. Pretul unui bilet de intrare este de 20 lei, iar vizitatorii vor putea sa vada masini abia lansate in Romania, sa faca teste si sa participe la tombole si concursuri, au anuntat organizatorii.

citeste mai mult
 

Parteneri

Adauga anunt predare leasing - predau-leasing.ro

Anunturi Predau-leasing

  Publicitate

  Noile radare nedetectabile de sistemele antiradar

                
  03/03/2010 Ceana Razvan Comentarii: 0 Vizualizari: 9630
  Noile radare

  Politia Rutiera va introduce in trafic incepand cu data de astazi un lot de 449 unitati Dacia Logan MCV echipate cu radare de ultima generatie, despre care se spune ca nu pot fi detectate de catre niciun detector de radar disponibil pe piata. Aceste autoturisme sunt echipate cu motoare 1.5 dCi de 85 CP si beneficiaza de geamuri electrice, ABS, aer condtionat, blocuri optice pe capota, sirena, girofa si proiectoare, difuzoare de 100 W pentru portavoce, etilotest, statie emisie-receptie fixa si mobila, precum si doua seturi de cauciucuri pentru vara si iarna.

  Aparatele radar Bee III cu care sunt echipate aceste vehicule sunt fabricate in Marea Britanie si beneficiaza si de camere video mai performante, care pot filma si in infrarosu. Totodata, noile aparate radar sunt echipate cu un dispozitiv GPS care mentioneaza cu exactitate locul unde actiona aparatul in momentul suprinderii unui vehicul care depaseste viteza legala pe acel segment de drum. Noile radare ale Politiei Rutiere au capacitatea de a monitoriza ambele sensuri de circulatie si au autorizatie metrologica pentru a masura viteza unui vehicul chiar si atunci cand autospeciala de politie este in miscare. Sistemele radar de tip Python II, utilizate pe celelalte vehicule ale Politiei Rutiere, au capacitatea de a monitoriza un singur sens de mers si de a detecta viteza unui vehicul in timp ce radarul este in miscare, dar nu au autorizatie metrologica pentru a utiliza cea de-a doua functie.

  Radarele Bee III functioneaza tot in banda K si sunt produse de compania Traffic Safety Systems din Marea Britanie. Raza de actiune maxima a acestor aparate radar este de 1.6 kilometri. Camerele video cu care sunt echipate acestea au un sistem optic mult mai performant, putand efectua un zoom de 26x si sunt dotate cu un sistem de filmare in infrarosu, oferind posibilitatea actionarii in conditii optime si in zone neiluminate.Aparatele radar stocheaza informatiile pe hard-disk si pot functiona in regim stand-by, perioada in care aparatul nu emite unde, lucru care il face aproape imposibil de detectat de aparatele de tip detector radar.

  Noile radare Bee III au tehnologia POP, care este patentata de producator si reprezinta un mod de functionare foarte asemanator cu cel denumit instant-on, care a fost introdus de fabricat prin constructie in functiile aparatului, iar acesta este sistemul care permite masurarea vitezei unui vehicul fara a fi surprins de detectoarele radar. Practic, in modul POP aparatul Bee III emite o unda pentru o perioada de 67 de milisecunde, care ii este suficienta pentru masurarea vitezei cu care circula vehiculul tinta, iar detectorul de radar nu are suficient timp pentru a anunta soferul, sau daca il anunta este deja prea tarziu pentru a frana.Totodata, noul sistem radar care a intrat in dotarea Politiei Rutiere are o functie de achizitie automata a celei mai rapide tinte, respectiv poate sa tinteasca vehiculul cel mai rapid dintr-un grup de vehicule care circula paralel, iar detectarea vitezei unui vehicul in timp ce masina pe care este montat aparatul radar este in miscare se face in mod automat, nefiind necesara interventia politistului.

  Radarele Bee II functioneaza in frecventa de 33.8 GHz /-100 MHz, care intra in incidenta deja cunoscutei benzi K. Apartenenta la aceasta banda este confirmata de eticheta antenei Radar cu care sunt echipate aceste dispozitive, care specifica banda K. Puterea radiatiilor este mai mica de 2 mW/cm2 la 5 cm distanta de antena, iar producatorul declara ca distanta de detectie este de 1 mila (1.6 kilometri) in cazul unui vehicul de marime medie, dar ea difera in functie de marimea vehiculului tinta, in functie de configuratia terenului, conditiile meteo si cele de trafic. Pretul unui autovehicul de acest tip este de 44.173.75 lei, cu TVA inclus, iar valoarea totala a fiecarei autospeciale, incluzand vehiculul in sine si echipamentele este de 142.964.89 lei cu TVA inclus, ceea ce inseamna aproximativ 33.000 de euro.

  Inregistrarea video a noilor radare este pornita tot timpul, iar hard-disk-ul poate sa inregistreze circa 30 de ore de imagini video. Dupa umplerea acestui hard-disk, toate datele sunt copiate in Arhiva Politiei Romane. Inregistrarea este pornita tot timpul, iar aceasta poate fi considerata dovada intr-un proces.

  Desi aceste radare sunt dificil de detectat, utilizarea detectoarelor de radar si a unitatilor GPS cu o harta actualizata a camerelor fixe din Romania nu este inutila. Cele 449 autospeciale vor lucra alaturi de vehiculele pe care le utilizau deja cei de la Politia Rutiera si au scopul de a completa flota actuala si nu de a inlocui vehiculele existente. Exista deja o serie de detectoare de radar care pot sa lucreze si cu functia POP a unitatilor radar, dar acestea sunt in gama de pret medie sau superioara, iar cei care si-au achizitionat un detector mai ieftin nu vor avea nicio cale de scapare de la amenda. Toate cele 449 de autospeciale sunt marcate cu insemnele politiei, iar cele din Bucuresti au numere de inmatriculare din seria B-18-Z??. Se pare ca 12 unitati echipate cu acest sistem de radar au ajuns in Bucuresti, iar toate autospecialele sunt inca in stadiul de testare, radarele urmand sa fie puse in functiune la "un moment surpriza" - potrivit declaratiilor lui Christian Ciocan.

  sursa www.automarket.ro

  Important de stiut - radare active la data de 20 feb 2010 !!!

  Iata lista cu numerele de înmatriculare ale Loganurilor Serviciului Rutier Bucuresti dotate cu radare nedetectabile. Facem precizarea că toate au în componenţă numarul 18, iar prima literă din cele trei este Z .

  B 18 ZCK
  B 18 ZCA
  B 18 ZBU
  B 18 ZBW
  B 18 ZCI
  B 18 ZCJ
  B 18 ZBZ
  B 18 ZBS
  B 18 ZCN
  B 18 ZCH
  B 18 ZBV
  B 18 ZCF

  Noile maşini au toate dotările necesare, de la sistemul video radar mobil care permite stabilirea inclusiv a sensului de mers al drumului pe care s-a săvârşit infracţiunea sau contravenţia, până la echipamentele de radiocomunicaţii, sistemele de avertizare optico-acustică şi aparatul etilotest electronic. Valoare totală a celor 12 autospeciale Logan se ridică la aproximativ 1,7 milioane de lei. Cei aflaţi în trafic trebuie să ştie că nu se mai pot baza pe sistemele antiradar, deoarece acestea nu pot detecta,deocamdată, radarele noi cu care sunt dotate maşinile de mai sus.

  Sper sa nu le intalniti.  Parati-i si la altii !

  Anuntul tau aici

  0 Comentarii

  Nume:
  Url:
  Email
  Comentariu:
  Cod validare: