Ultimul Drive test

Drive test cu Suzuki SX4

Am luat la drive-test micul SUV citadin SX4. O masina de nisa a producatorului nipon, construita in Ungaria, alaturi de fratele italian Sedici.

citeste mai mult
 

Ultima stire

S-a deschis Salonul Auto Bucuresti

​Dupa patru ani de absenta a unui salon auto in Romania, miercuri, 5 octombrie, isi deschide portile Salonul Auto Bucuresti & Accesorii (SAB&A), la Romaero Baneasa. Pretul unui bilet de intrare este de 20 lei, iar vizitatorii vor putea sa vada masini abia lansate in Romania, sa faca teste si sa participe la tombole si concursuri, au anuntat organizatorii.

citeste mai mult
 

Parteneri

Adauga anunt predare leasing - predau-leasing.ro

Anunturi Predau-leasing

  Publicitate

  Trei adevaruri nespunse despre RCA

                
  24/01/2010 Ceana Razvan Comentarii: 0 Vizualizari: 2350
  RCA

  Inexistenţa sistemului bonus-malus la nivel de piaţă a făcut ca, până anul acesta, şoferii fără daune să plătească "oalele sparte" de cei cu daune multiple.

  1. RCA este o taxă. Fals. Este asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru daune produse terţilor valabilă în toate statele UE.

  2. Tarifele RCA puteau fi micşorate. Fals. Preţul RCA nu putea fi redus din următoarele motive: daunalitatea este în creştere (cea mai mare rată a daunei din Europa de Est se înregistrează, evident, în România), service-urile cresc constant preţurile la piesele de schimb şi la manoperă, deşi cursul de schimb nu înregistrează mişcări majore, limitele de răspundere pentru pagube materiale au ajuns la 500.000 de euro, iar cele pentru vătămări corporale – la 2,5 mil. euro, inexistenţa sistemului bonus-malus la nivel de piaţă a făcut ca, până anul acesta, şoferii fără daune să plătească “oalele sparte” de cei cu daune multiple.

  3. Parlamentul girează tarifele RCA. Fals. Parlamentul nu are nici o treabă cu tarifele RCA. Parlamentul numeşte doar Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor. Acest Consiliu verifică tarifele transmise de companiile de asigurare. Membrilor Consiliul CSA le este interzisă afilierea politică. Au doar susţinere politică. Prin urmare, CSA nu trimite tarifele asigurătorilor în plenul Parlamentului, pentru validare.

  Anuntul tau aici

  0 Comentarii

  Nume:
  Url:
  Email
  Comentariu:
  Cod validare: